Η Σχολή Φωτογραφίας Focus ιδρύθηκε το 1985. Όραμα των ιδρυτών ήταν η δημιουργία ενός εξειδικευμένου και φιλικού περιβάλλοντος με αποκλειστικό αντικείμενο τη φωτογραφική εκπαίδευση, που θα παρέχει όλα τα απαραίτητα εφόδια διαμόρφωσης της καλλιτεχνικής και επαγγελματικής ταυτότητας του υποψήφιου φωτογράφου.

Σε ένα σύγχρονο χώρο στην περιοχή του Ζωγράφου, με πλήρως εξοπλισμένα στούντιο και αίθουσες διδασκαλίας, η Focus προσφέρει πλέον στον σπουδαστή την ευκαιρία να αναπτύξει τη δημιουργικότητά του στους τομείς της φωτογραφίας αλλά και του βίντεο, δίνοντας εξίσου μεγάλη έμφαση στην εκμάθηση των νέων τεχνολογιών.
Τις τεχνικές παροχές πλαισιώνει το άριστα καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, με τη συμβολή πολλών καταξιωμένων επαγγελματιών που έχουν συνδράμει στην ανάπτυξη της Σχολής απο το ξεκίνημά της μέχρι σήμερα.

Για πολλά χρόνια η φοίτηση στη Focus ήταν τριετούς διάρκειας, όμως απο το 2004, ανταποκρινόμενη στις σημερινές ανάγκες, η Σχολή δημιούργησε νέα, πιο ευέλικτα εκπαιδευτικά προγράμματα:

Ένα μονοετές, εντατικό πρόγραμμα σπουδών οργανωμένο για να παρέχει σε σύντομο χρονικό διάστημα πλήρη κάλυψη γνώσεων γύρω απο την τεχνική της φωτογραφίας και του βίντεο.

Ένα δεύτερο, προαιρετικό έτος σπουδών, που δίνει στον σπουδαστή την ευκαιρία να αναπτύξει περισσότερο τις δεξιότητές του στα είδη φωτογραφίας και βίντεο που τον ενδιαφέρουν και να εξασκηθεί αποκλειστικά σε αυτά αποκτώντας πλήρη εξειδίκευση.

Από το 2007 η Focus έχει προσθέσει στις εκπαιδευτικές της παροχές το πρόγραμμα EDU, που είναι ειδικά σχεδιασμένο για να καλύπτει τις ανάγκες όσων δεν μπορούν να έχουν καθημερινή παρουσία στη Σχολή, καθώς παρέχει τη δυνατότητα κάλυψης μέρους της διδασκαλίας από απόσταση.
Παράλληλα η Σχολή οργανώνει προγράμματα σεμιναρίων που εστιάζουν σε σημαντικές θεματικές της σύγχρονης φωτογραφικής πρακτικής προσφέροντας εξειδικευμένη ενημέρωση για τις εξελίξεις και τις εκφάνσεις της καλλιτεχνικής φωτογραφικής παραγωγής.

Η Focus διευρύνει συνεχώς τους ορίζοντες της και από το 2010 έχει ξεκινήσει μια σειρά συνεργασιών σε εκπαιδευτικά προγράμματα και εκθέσεις με σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς και ιδρύματα όπως το ΕΜΣΤ, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και η Εθνική Λυρική Σκηνή.

Αφουγκραζόμενη τον παλμό της εποχής και τις τεχνολογικές εξελίξεις, η Focus αναπτύσσεται και εμπλουτίζει το πρόγραμμά της διαρκώς για να προσφέρει μια σύγχρονη εκπαιδευτική εμπειρία, διατηρώντας παράλληλα αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά που τη διακρίνουν απο την πρώτη μέρα και τη φέρνουν σταθερά ψηλά στην προτίμηση των σπουδαστών: ποιότητα, οργάνωση, συνέπεια, σφαιρική έρευνα και ευρύτητα γνώσεων.